Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата във Враца разследва съмнение за блудство с 4-годишно момиче

Майката на детето Ивелина Даскалова
Снимка: Ива Антонова

Районната прокуратура във Враца разследва съмнение за блудство с 4-годишно момиче. Досъдебното производство е образувано след сигнал на майката на детето, че то е получило травма в интимната област в детската градина, която посещава. В учебното заведение тече вътрешна проверка от Община Враца.
Нараняването в интимната област на детето е установено от майка му в дома им веднага след като се прибрали от детската градина на 16 март привечер.
Ивелина Даскалова:
"Разказа ми, че са си играли в тоалетната, на криениеца. Госпожата в детската градина каза, че такова нещо не може да се случи в нейната група. След това отидохме до Спешното".
Детето е прегледано и от съдебен лекар, който е издал заключение за външна травма от тъп предмет. Незабавно е образувано досъдебно производство. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, която ще установи как е получено нараняването. Разпитан е персоналът в детската градина. От там отказаха коментар пред медиите.
В детската градина тече вътрешна проверка от Община Враца.
Заместник - кметът Петя Долапчиева:
"Водим непрестанна комуникация с директора, с учителите, предстои разговор с родителите, Регионално управление по образованието, Агенция за закрила на детето. Учителите съпровождат детето до тоалетна, с останалите остава помощник-възпитател. Тоест - винаги възрастен има наблюдение върху всяко едно дете. Казусът не може да се случил в групата. Нещо се е случило. Но нека следствието да каже каква е истината".
По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени