Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Персоналистът: Михаил Неделчев

"Персоналистът: Михаил Неделчев". Това е заглавието на книгата, събрала текстове за личността на литературния историк Михаил Неделчев в различните ѝ проявления. В нея можем да прочетем за изследванията и приносите му, за новаторските му идеи. Тя сдържа както рецензии и слова, така и спомени, есета, поздравителни текстове. Част от публикуваните текстове са представени на юбилейната конференция в чест на неговата 80-годишнина, проведена в Нов български университет миналата година.

Представянето на книгата "Персоналистът: Михаил Неделчев" събра учени, колеги, изследователи, студенти, както и негови приятели, които изразиха почитта си към него – проф. Кирил Топалов, Надежда Александрова, проф. Ивайло Знеполски, доц. д-р Морис Фадел и други. 

За книгата говориха проф. Пламен Дойнов и проф. Георги Каприев, който каза: "Устойчиво дефинитивна за него си остава споделената публичност, която той устоява във всичките ѝ форми: дали ще става в разговор на улицата, в дискусия, семинар, конференция, премиера на книга или в каквото и да е. Характерн