Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лекари от разградската болница тръгват да преглеждат пациенти по малките населени места

Снимка: Радио Шумен

До 15-20 дни лекари от разградската болница тръгват да преглеждат пациенти по малките населени места. Това каза д-р Асен Меджидиев, министър на здравеопазването, по време на посещението си в болница - "Св. Иван Рилски" в Разград.

Той се срещна с директора на лечебното заведение д-р Станимир Георгиев и с представители на общинската и областната управа в града.

"В понеделник приключва общественото обсъждане на проекта ми за държавното финансиране на областните болници, с което със сигурност ще можем да помогнем във финансово отношение допълнително, тъй като това ще е един ресурс от държавата извън нормалните постъпления, които са за изработена дейност през Националната здравноосигурителна каса", посочи д-р Меджидиев.

"Току-що се договорихме с директора и с общината и се започва от следващия месец, както в община Добрич го организирахме миналата седмица, посещения на екипи от болницата в отдалечените и малките населени места, където в момента няма лекари. И директорът, и общината поеха ангажимент за съдействие и сега започва да се прави графика и реално се надявам до 15-20 дни тези екипи да започнат да посещават малките населени места. Това е идеята на това държавно финансиране, че областните болници са стратегически за нашето здравеопазване, те са стълбовете на нашето здравеопазване и чрез тях трябва да подсигуряваме и малките населени места, където нямаме кадри", отбеляза още здравният министър.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени