Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

12-а авиобаза в Долна Митрополия отбелязва празника си с открит летателен ден

Снимка: Латинка Светозарова

С открит летателен ден 12-а авиационна база отбелязва своя празник. Специалната програма във въздуха е и по повод 81 години от началото на летателната дейност на летище Долна Митрополия.

Авиационното събитие ще се проведе днес от 10:00 ч. на летище Долна Митрополия. От 12-а авиобаза отправиха покана към всички любители и приятели на авиацията, като вратите за посетители ще бъдат отворени в 09:00 часа. Пропускателният режим ще се осъществи през Портал № 2, който се намира от източната страна на летището (преди кръстовището в посока Плевен – Гулянци).

Откритият ден започва в 10 часа с тържествена церемония. Летателната програма е с начален час 11:00 ч. Пилотите от 12-а авиационна база ще изпълнят полети със самолети Pilatus РС-9М, L-39 Albatros и ZLIN 242L.

Във времето от 10:00 до 13:00 ч. посетителите могат да разгледат изложението на авиационна, самолетообслужваща и специална техника.

Всички гости на празника ще имат възможност да влязат в пилотската кабина на самолетите и да си направят снимка за спомен.

В центровете за наземен показ ще бъдат представени различни видове леко стрелково оръжие, височинно оборудване и летателни костюми. Ще могат да се качат и в кабината на противопожарния автомобил "Мерцедес АКТРОС", както и да разгледат оборудването му.

По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна