Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският бизнес у нас иска реформи във висшето образование

Снимка: Pixabay

Германският бизнес в България иска реформи във висшето образование и промени в трудовото законодателство като част от решаването на проблема с недостига на квалифицирана работна сила, предаде репортер на БНР.

Изискванията към професионалните профили стават все по-прецизни в условията на технологичното развитие, а образователната система не може да отговори на новата действителност, посочват от Германо-българската индустриално-търговска камара.

За да преодолее проблема, германската икономика у нас работи за развитието на дуалното образование с възможност за реална практика в предприятията успоредно с обучението в училище.

Така германският бизнес се ангажира с развитието на потенциала на кадрите, включително кариерно ориентиране през обучение до интеграцията на специалистите в работната среда от Германо-българската индустриално търговска камара разчитат на усилията на страната ни за реформиране на висшето образование за модернизиране на трудовото законодателство. И за оптимизиране на административните процеси в България.


По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна