Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фондация "Искам бебе" чества 16-и рожден ден в Кюстендил

Снимка: БНР, архив

Фондация "Искам бебе" чества 16 години от създаването си на среща на координатори от цялата страна и представители на фонд "Ин витро" от съдействащи им организации в Кюстендил.

В Деня на Благовещението градът е избран заради минералните си води, помагащи от древността за лечението на стерилитет, а заедно с Общината фондацията стартира от месец информационната кампания "Природа за живот". Гост на срещата е и генералният директор на БНР Милен Митев.

Честването започва с молебен, а програмата предвижда беседи между участниците от 45 градове и общини от цялата страна и специалисти, запознаване с прилаганите процедури в двата спа комплекса в града, разходки до забележителности до хълма Хисарлъка.

За настроението на участниците една от координаторките Мими Янева каза.

"Защото всички тези хора тук пред вас са хора, които 15 години работят доброволен труд. Много често някой, който се обръща към нашата организация и ни пита какво е заплащането и аз казвам ами имаме 3500 родени деца, на нас така ни плащат, тука всичко е доброволен труд. При нас заплати няма, така че, момичета, това пък е заслужено възнаграждение за вас".

По публикацията работи: Николай Петров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени