Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министерство организира изложение на местни продукти в Добрич

Изложението се организира от министерството н аземеделието
Снимка: Ани Петрова, БНР

Министерството на земеделието организира изложение на местни продукти в Добрич в края на месец март. На форума се предвиждат и дегустации на местни храни, дискусии и директни срещи с производителите. Гост на изложението ще бъде министърът на земеделието Явор Гечев, както и заместник-министър Георги Събев. 

На форума ще бъдат представени продукти, произведени на териториите на Местните инициативни групи, финансирани от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Традиционното изложение има за цел да популяризира и да предостави възможност на малките фирми – производители и търговци на храни, напитки и занаятчийски стоки от селските райони да представят своята продукция пред широката общественост.

Възможността за директен контакт с производителите ще даде на посетителите полезна информация относно предлаганите продукти. 

Жителите и гостите на Добрич ще могат да опитат и да си закупят месни, млечни, тестени, пчелни и занаятчийски продукти, шоколад, мед, вино и др., които са произведени на териториите на местните инициативни групи в България. 

Събитието ще се проведе в периода 27-28 март в зала "Добротица".

По публикацията работи: Николай Петров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна