Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сребро за България на МТ по аеробика в Португалия

Александър Мишинков
Снимка: Съюз по аеробика

Александър Мишинков спечели сребърен медал при юношите на международния турнир по спортна аеробика в португалския град Кантанхеге.

Българинът получи за изпълнението си оценка от 18.875 точки. Това е голям успех за България, постигнат при сериозна конкуренция с най-добрите състезатели от световния елит в тази възрастова група.

На първо място е представителят на Финландия Сампо Нусиайнен с 19.050, а на трета позиция остана световният шампион за 2022 година Тиаго Пинейро от Португалия с 18.800 точки.

В надпреварата за Световната купа за мъже и жени Борислава Иванова и Христо Манолов се класираха за финала при смесените двойки като влязоха сред осемте най-добри с шести резултат - 18.550 точки. Въпреки първата оценка за артистичност и втора за изпълнение, съдиите за трудност решиха, че не са видели изпълнени минимални изисквания, за да зачетат три упражнения от тяхното съчетание.

Единствената причина, поради която българската делегация не подаде контестация срещу отсъдената им оценка за трудност беше, че те се класират за финала, където надпреварата започва от начало.

В индивидуалната надпревара при жените Борислава Иванова ще се бори за отличия, след като влезе в топ 8 с втора по сила оценка от 20.200 точки.

При мъжете Христо Манолов е първа резерва, след като получи за изпълнението си в пресявките 18.850 точки.

Финалите са в неделя.

Съдия за България на международния турнир е Антонио Папазов, който само преди няколко месеца прекрати дългогодишната си и изключително успешна състезателна кариера заедно с Ана-Мария Стоилова, Дарина Пашова и Тихомир Баротев. Съдия на Световната купа ще бъде председателят на Съюза по аеробика Димитрина Къндева.

По публикацията работи: Кръстина Иванова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени