Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Владимир Илиев и Даниела Кадева триумфираха в Белмекен

Владимир Илиев
Снимка: biathlon.bg

Владимир Илиев и Даниела Кадева триумфираха в късата индивидуалната дисциплина на Държавното първенство по биатлон, което се провежда на Белмекен.

Илиев от клуб Аякс, който взе златото в спринта и в преследването, пропусна шест мишени в четирите стрелби и измина трасето от 15 километра за 35:20.2 минути.

Втори се нареди Антон Синапов (Биатлон Чепеларе) с пет грешки и изоставане от 4:02.9 минути, а трети е Илиян Пенев (Сапарева баня) с девет пропуска и пасив от 6:54.7 минути.

При младежите шампион стана Васил Зашев (НСА) с пет грешки в стрелбата и 35:00.8 минути, а Благой Тодев (Банско 2019), който стана шампион в спринта и в преследването, не завърши.

При юношите трета титла взе Цветан Данаджиев (Аякс) със седем пропуска и време 36:48.2 минути.

При жените на 12.5 км първа е Даниела Кадева (Банско 2019) с три грешки и 36:09.3 минути, пред Мария Здравкова (НСА) с 5 пропуска и пасив от 3:25.8 минути и Любомира Пехливанска (Амбарица) с шест сгрешени мишени и изоставане от 12:10.0 минути.

Шампионката в спринта и в преследването Милена Тодорова (Аякс) не стартира.

При девойките в индивидуалната дисциплина триумфира Лора Христова (НСА), която сгреши два пъти на последната стрелба и измина трасето за 33:46.3 минути, за да вземе трето злато от първенството.


По публикацията работи: Петър Ненов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна