Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Животновъди: Ще има достатъчно българско агнешко месо за Великден

Снимка: БГНЕС

Агнешкото месо родно производство е достатъчно, за да задоволи пазара за великденските празници, без да се налага внос. Това коментира Димитър Добрев от Айтос, председател на сдружението за развъждане на млекодайни овце в България. По думите му обаче вносителите често се опитват да подбиват цените: 
"Другите вносители не спят, веднага бързат да залеят залеят пазара и да подбият нашата цена, но ние произвеждаме достатъчно агнешко, за да задоволим пазара. Който искам, може да дойде директно във фермата да си го вземе, може да си го избере на килограми, така че агнешко си има. Цената сега е добра, въпреки инфлацията. Рандемана на месодайните агнета е по-голям, нашите млечните е малко по-малък, но вкусовите качества не са лоши", посочи той. 
До 4 април върви кампания за износ на българско агнешко за Италия, посочи още Димитър Добрев. Изнасяме го на цена от около 10 лева за килограм на едро. 

По публикацията работи: Петя Михова

БНР подкасти:

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Най-четени