Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животновъди: Ще има достатъчно българско агнешко месо за Великден

Снимка: БГНЕС

Агнешкото месо родно производство е достатъчно, за да задоволи пазара за великденските празници, без да се налага внос. Това коментира Димитър Добрев от Айтос, председател на сдружението за развъждане на млекодайни овце в България. По думите му обаче вносителите често се опитват да подбиват цените: 
"Другите вносители не спят, веднага бързат да залеят залеят пазара и да подбият нашата цена, но ние произвеждаме достатъчно агнешко, за да задоволим пазара. Който искам, може да дойде директно във фермата да си го вземе, може да си го избере на килограми, така че агнешко си има. Цената сега е добра, въпреки инфлацията. Рандемана на месодайните агнета е по-голям, нашите млечните е малко по-малък, но вкусовите качества не са лоши", посочи той. 
До 4 април върви кампания за износ на българско агнешко за Италия, посочи още Димитър Добрев. Изнасяме го на цена от около 10 лева за килограм на едро. 

По публикацията работи: Петя Михова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени