Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В МЗ ще се проведе среща във връзка със задържаните наши кораби в Румъния

Автор:
Снимка: Радио Варна

В Министерството на земеделието за днес е насрочена среща на всички страни и институции, които имат отношение към случая със задържаните за незаконен улов български кораби в Румъния.

България все още не е получила официалните документи от Румъния във връзка със задържаните там кораби и екипажите им. Шестима от моряците се завърнаха у нас в събота вечерта, а в неделя и останалите четирима.

Зам.-министърът на земеделието Георги Събев посочи, че задържането е станало въз основа на изисквания на румънското законодателство, а не на общоевропейското в областта на рибарството.

Събев каза още, че исканията за оставка на директора на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури доц. Ваня Стаматова в момента може да навреди на сектора.

Готов е докладът от съвместната проверка на инспекторите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури и румънските им колеги.

От доклада става ясно, че българските рибари не са били в териториалните води на Румъния, каза за БНР доц. Ваня Стаматова, изпълнителен директор на агенцията.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени