Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Епизод 498

Такава, каквато съм

Емил Янев и Йоана Сашова
Снимка: Калина Станева

В епизод 498 "Трамвай по желание" среща своята публика с една от най-ярките млади звезди на българската музика Йоана Сашова.

Публичният изгрев на Йоана се случи, когато тя завладя публиката и журито на шоуто "Гласът на България". Всъщност тя е фамилно обременена и докосната генетично от музиката – Йоана Сашова е родена в семейството на музиканта Иван Сашов, флейтист и кларинетист от известната група "Три звезди". 

Талантът ѝ на певица избликва за първи път в църковни песнопения, а преди да стигне до "Гласът", пробиващата певица печели множество първи награди от музикални конкурси у нас и зад граница. Важна стъпка в творческия път на момичетго е участието ѝ като солист-хорист във фолклорна формация "Фолк-Арт".

Изящната и нежна, Йоана намира място в душата си и за тъгата. Защото вижда, че хората загрубяват и вече е модерно да си безчувствен.

Голямото си вдъхновение младата звезда черпи от вълнуващия факт, че талантът ѝ е заразителен пример за децата. А къде е раят на Йоана, ще разберете от емоционалния разговор с нея в епизод 498 на "Трамвай по желание".

Снимка – Калина Станева 
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!