Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имате 1 месец да кандидатствате по Програма „Зелена София“ за 2023 г.

Снимка: Георги Илиев

За дванадесета година Столичната община открива процедура за кандидатстване с проектни предложения по Програма „Зелена София“.

Програмата цели да включи гражданите в облагородяване на междублоковите пространства и средата пред домовете им, но само на терени –  общинска собственост.

За реализиране на проектите Столичната община  осигурява безвъзмездно фиданки, храсти, цветя, паркова мебел – пейки, перголи, кашпи, кошчета и инструменти, а идеята и изпълнението на проектите е на гражданите.

По Програмата за облагородяване на зелените пространства около блоковете могат да кандидатстват етажни собствености, неправителствени организации и читалища.

Крайният срок за получаване на проектните предложения е до 17:00 ч. на 28.04.2023 г. в деловодството на районната администрация, на чиято територия се намира зелената площ.

Изчерпателна информация за кандидатстването, подготовката на проектите, както и формуляри за кандидатстване е публикувана на интернет страницата на Столична община тук.

Общо през изминалите години от старта на Програмата до 2022 година са облагородени 1640 междублокови пространства и зелени площи.


По публикацията работи: Георги Нейков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени