Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гълъб Донев: Не е страшно да се гласува

Гълъб Донев
Снимка: БГНЕС

"Не е страшно да се гласува", с тези думи служебният премиер Гълъб Донев пожела да се обърне към гражданите на България дни преди предсрочния парламентарен вот и в условията на бомбени заплахи.

В началото на правителственото заседание, последно преди неделните избори, Донев посочи, че ще е страшно, ако не се излъчат достойни хора.

В обръщението си дни преди вота премиерът отбеляза, че е направено необходимото да се организира вота и допълни:

"Независимо с какво се опитват да ви сплашат - с машините, с видеонаблюдението, с бомбените заплахи по имейл, не е страшно да се гласува. Но добре знаем, че когато преобладава ефектът на емоциите, обикновено се стига до дефект на избора. Затова е нужно да вземе връх разумът. По-добре е пет пъти да обмислим, преди да избираме, вместо пет пъти да избираме без резултат".

Гълъб Донев се обърна и към тези, които не гласуват.

"Когато не гласувате, отново участвате във формирането на крайния резултат. Не продавайте гласа си и не се отнасяте с безразличие към явлението купен вот. Това е предизвестена кражба. Политиците, които купуват гласа ви днес, утре ще откраднат от правото ви на по-добър живот. И още нещо - вотът за парламент не е хазартна игра. Нямаме по-важно занимание тази неделя от прякото участие в поредните парламентарни избори."



По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна