Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Пловдив ще плати лечението на ранения от паднало дърво мъж

| обновено на 29.03.23 в 17:01

Община Пловдив ще реагира за покриване на разходите за операциите на пловдивчанина, който пострада вчера от паднало дърво на улица "Петър Шилев" в "Кършияка". От болницата, за да оперират 54-годишния мъж са поискали сумата от 4500 лева.

"Реагирахме веднага. Обадихме се по телефона, търсим връзка със  съпругата на този мъж. Неприятен е този инцидент, но се случва. Лично аз, ако трябва ще отделя мои средства", каза кметът на Община Пловдив Здравко Димитров.

Кметът не даде конкретна оценка за работата на "Паркове и градини", след като само през вчерашния ден имаше над 60 сигнала за пострадали коли от паднали дървета.

"Може ли някой да го спре това нещо? Падат дървета, сега ако отидем да бутнем, дори и изгнило дърво, веднага ще скочат зелени, червени, пембяни, всякакви ще се намесят. Има много сигнали, но те отиват, оценка от еколози. Този процес и на мен не ми се иска да е такъв, те прекаляват. В същото време, разходете се из Родопите да видите каква сеч е, но си мълчат затова", коментира още Димитров. 


По публикацията работи: Неда Велкова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна