Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни консултации за кандидат-студентите в НАТФИЗ

Снимка: БГНЕС

НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" вече започна кандидатстудентската кампания за следващата учебна година. На 12 и 13 април там ще се проведат предварителните приемни изпити за специалността "Театрознание и театрален мениджмънт". Преди това Театралната академия организира и безплатни консултации за всички желаещи да кандидатстват в тази специалност.

Консултациите се провеждат онлайн и ще продължат до 7 април.

Редовните кандидатстудентски изпити по традиция са от 1 до 10 септември.

В "Артефир" проф. д.н. Камелия Николова разказа какви възможности предлага на студентите обучението в специалността "Театрознание и театрален мениджмънт", какво и къде могат да работят след завършване на образованието си, а също и как преминават консултациите и предварителните изпити на кандидат-студентите.

Проф. д.н. Камелия Николова е ръководител на специалността "Театрознание и театрален мениджмънт" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", професор по "История на европейския театър" и по "Теория на режисурата" в НАТФИЗ, професор по театрознание в Института за изследване на изкуствата към БАН.

Специализира история на европейския театър и култура на ХХ век в Обществото за театрални изследвания към Британския театрален музей в Лондон, Обединеното кралство. Гост-професор в Нов български университет и НХА "Николай Павлович", както и гостуващ лектор в редица чужди университети.


По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени