Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Стиловете в изкуството"

Изложбата "Стилове в изкуството" се представи в Университета за национално и световно стопанство. 18 съвременни художници представят творбите си, а картините са в стил реализъм, постимпресионизъм, експресионизъм, класическа живопис, абстракционизъм. Сред творбите е портрет на проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на УНСС. 

Заедно с изложбата беше отбелязана и третата година от създаването на Академия "Знание и самоусъвършенстване" в университета, разказва художникът Георги Чернев:

"В университета има развитие на духовен център. Направил съм портрет на Толстой – философ и пацифист, който оказва влияние на културата. Моята тема е портрет, хиперреализъм имаме при Нино Нинов с картината "Стената", интерпретация на Берлинската стена. Имаме млади автори като Анета Стоянова, Диана Димитрова, и по-възрастни – Данаил Атанасов от Перник. Христина Ляхтова, Лиляна Русева – изявени автори на тема морски пейзажи, Милен Сиромашки от Пловдив. Танер Мер, художник от Самоков, и още. Има различни техники – масло, акрил, четка, шпакла. Около 100 човека присъстваха на откриването на изложбата."

През септември ще бъде представен и каталог – книга към изложбата с 30 художници и тяхната кратка творческа биография и творби. 

Изложбата може да бъде видяна до 15-и април. Ще има и своето турне в Пловдив, в Перник и други български градове.

Снимки – УНСС

По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна