Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 7 май в София

За десети път у нас Wings for Life - бягане в подкрепа на хората с гръбначни увреждания

Снимка: pixabay

На 7 май, в София ще се състои десетото юбилейно състезание на бягането с кауза Wings for Life World Run. По този начин България отново става част от глобалната инициатива, която търси лек за хората с гръбначни увреждания, каза пред Радио София Тихомир Иванов - български лекоатлет, състезаващ се в скок на височина. Той е световен университетски шампион в Неапол 2019 година.

„Събитието дава възможност на всички хора, по целия свят да бягаме заедно в един и същи час. В България това е в 14.00 часа, на 7 май. В другите държави ще е в различен час, но всички заедно стартираме и започваме да бягаме в подкрепа на гръбначните увреждания да станат напълно лечими. Това е идеята на Wings for Life – да се съберат възможно най-много средства, с които да се намери лечение“, добави Тихомир Иванов.

Всеки може да се включи в каузата и да пробяга толкова километри, за колкото е подготвен, а не толкова, колкото е дълго трасето. Участието се случва чрез дарения, 100% от които отиват в полза на Фондация Wings for Life. Над 70 изследователски института в целия свят правят проучвания за откриването на лек за гръбначни травми и заболявания.

Регистрацията за събитието вече е започнала, а съвсем скоро организаторите ще съобщят и мястото, от което ще започне бягането в София, добави Тихомир Иванов.

Подробности можете да чуете в звуковия файл.


По публикацията работи: Полина Начева

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени