Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ел Би Булгарикум" разширява пазарното си присъствие в страната

В Министерството на икономиката и индустрията подписаха споразумение за разширяване на пазарното присъствие на "Ел Би Булгарикум".
Снимка: БТА

"Ел Би Булгарикум" разширява търговските обекти, в които ще продава в страната и ще навлезе в магазините на малките населени места, с продукти на трайно ниски цени. Фирмените магазини на държавната компания и на Централния кооперативен съюз ще продават продукцията на предприятието в изпълнение на държавната политика за овладяването на инфлацията при храните, съобщи министърът на икономиката Никола Стоянов:

"Правителството поде така инициатива за овладяване на цените на хранителните стоки. Част от тази инициатива са различни мерки и това е една от тях - чрез държавното дружество  "Ел Би Булгарикум" да покажем, че може да има качествени продукти. Те спазват абсолютно всички правила на производство, само с българска суровина, с български закваски. Може качествени продукти да достигат на добра цена до българските потребители".

Изпълнителният директор на държавната млекопреработвателна компания Владимир Русев, се ангажира усилията за поддържане на приемливи цени да се превърнат в трайна политика:

"През последния месец екипът на "Ел Би Булгарикум" положи доста усилия, за да може да оптимизира разходите по доставка на суровини, материали на услуги и да оптимизира някои от вътрешните си процеси, което даде респективно възможност за намаляване на цените на крайните ни продукти, което доведе до двойно увеличаване на оборота".

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна