Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българките със силна подиум тренировка преди световната купа

Ансамбъл (жени)
Снимка: Анна Недкова - БФХГ

Българският национален отбор по художествена гимнастика (индивидуално и ансамбъл) проведе силен подиум преди утрешния старт на световната купа в "Арена София".


След края на официалнната тренировка главният мениджър на индивидуалистките ни Бранимира Маркова сподели, че е доволна от показаното от момичетата и изрази уверението си, че Стилияна Николова и дебютанката Ева Брезалиева ще покажат най-доброто пред родните фенове.

Ансамбълът ни в състав излезе крайно мобилизиран и показа промененото съчетание с пет обръча.

"Подиум тренировката мина доста добре, момичетата бяха в кондиция. Работихме през тази последна седмица, направихме леки промени в едното съчетание с обръчи и мислим, че бяха сполучливи и се надявам, че утре ще успеят да ги изиграят без грешка съчетанията", каза помощник-треньорът на ансамбъла Михаела Маевска.

"В нашия спорт концентрацията е най-важна, ако я няма - няма да има и резултат. Ние им предаваме цялото си спокойствие, което имаме и мислим, че успяваме и те ни вярват. Тъй като сме все още в много ранен етап и все пак трябва да сме в някаква форма направихме леки промени, за да можем да се почувстваме по-сигурни на състезание. Момичетата все още не са чак толкова сигурни в себе си, защото са нов отбор, но градим и се надяваме на Олимпиадата да са в топ форма", добъплни бронзовата медалистка от Игрите в Рио де Жанейро..

Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова спечелиха световната титла в многобоя пред родна публика през септември миналата година в "Арена София" и са готови отново в следващите дни да покажат пред българските фенове в най-добрата светлина новите си композици.

Утре състезанието започва в 11.00 с квалификации за многобоя и за финалите на уредите.


Потокът на Стилияна Николова и Ева Брезалиева е от 13.20 часа, а този на анснабъла започва непосредствено след церемонията по официалното откриване на турнира в 18.20 часа.

Тренировката на нашите момичета бе наблюдавана от олимпийските шампионки с ансамбъла от Игрите в Токио Мадлен Радуканова и Лаура Траатс.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна