Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски медии: Срещу Тръмп може да бъдат повдигнати над 20 обвинения

Доналд Тръмп
Снимка: БТА

Бившият американски президент Доналд Тръмп беше призован да се яви пред прокурор идната седмица, след като съдебен състав обвини милиардера, че е платил на порноактриса през 2016 г., за да си осигури мълчанието й. 

Адвокатът на Тръмп Сюзaн Нешълис каза, че се очаква във вторник да бъде прочетен обвинителният акт срещу него, докато бившият президент осъди в изявление "политическото преследване и намеса преди предстоящите президентски избори“.

Тръмп беше разследван за това, че е платил 130 000 долара на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниълс, точно преди изборите през ноември 2016 г., за да не разкрива компрометиращ го сексуален контакт с нея, осъществен години по-рано.

Според американски медии, срещу Доналд Тръмп може да бъдат повдигнати повече от 20 обвинения, свързани със счетоводните разпоредби и правилата за водене на предизборна кампания.

Служители от Нюйоркската полиция са получили указания да бъдат в готовност за мобилизация в случай на нужда с наближаващото предявяване на обвинителния акт, съобщава Ню Йорк таймс.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени