Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-високата точка – Вертекс в галерия "Ракурси"

7
Снимка: rakursi.com

Респектираща е творческата биография на един млад художник, един артист, който е преминал през галерии и международни форуми във Франция, Белгия, Германия, Канада и сега работи и живее повече в София. Галерия "Ракурси" представя самостоятелна изложба – живопис на Елица Баръмова-Барамо, със заглавие "Най-високата точка – Вертекс". Изложбата включва 21 композиции, смесена техника – акри и пастел върху хартия, част от дългогодишен проект на авторката "Седиментален процес".


Елица Баръмова определя тази насока на работите си и като "конкретна абстракция", като най-високата точка може да се възприема и като най-дълбоката точка, нашата Монада, нетленната искра. В работите ѝ разпознаваме и птица, и "завихрена" човешка фигура, и Муза, и Луцифер, и Желания, отхапани ябълки, и Гълъб, като съчетание на философия, мистика, реалност и фантазия, доведена до особена, естетика.


Сред близо осемте международни и наши отличия Елица Баръмова има награда за живопис от Хановер, награда за стенопис във Филаделфия, награда от фестивал в Канада.

С разказа си за идеята "Най-високата точка – Вертекс" Елица Баръмова ще ви приобщи към тази интересна концептуална изложба.


Експозицията можа да бъде разгледана до 13 април 2023 г.

Снимки: галерия "Ракурси"
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна