Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Айнтрахт и Бохум с реми в Бундеслигата

Отборите на Айнтрахт и Бохум завършиха 1:1 в Бундеслигата
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Айнтрахт Франкфурт и Бохум завършиха наравно 1:1 в мач от 26-ия кръг на Бундеслигата. Двата отбора си размениха по един гол през първото полувреме и в крайна сметка прибавиха по точка към активите си.

Гостите от Бохум поведоха чрез Такума Асано, но Рандъл Коло Муани изравни след точно изпълнен 11-метров наказателен удар.

След ремито Бохум заема 14-ата позиция в класирането с актив от 26 точки, докато „орлите“ са 6-и с 41. Отборът на Оливер Гласнер се намира в тежка серия от шест поредни мача във всички турнири без победа.

Въпреки това домакините създадоха първия голов шанс в мача. Рафаел Боре беше намерен в наказателното поле. Той засече, но не затрудни вратаря Мануел Риман.

Четвърт час след началото гостите излязоха напред в резултата. Японският национал Асано се ориентира най-бързо в наказателното поле на Айнтрахт и вкара за 0:1.

Отговорът на „орлите“ не се забави кой знае колко. В средата на първата част резултатът беше изравнен. Домакините получиха правото да бият дузпа, която беше реализирана от вицесветовния шампион с Франция Коло Муани.

До почивката равенството се запази, а през втората част нито един от двата отбора не успя да стигне до гол. В 71-вата минута късметът покри Айнтрахт, след като удар на Кевин Щьогер разтресе напречната греда. Минута преди изтичането на редовното време Боре стреля от границата на наказателното поле, но покрай целта.

В следващия кръг от германския шампионат Айнтрахт гостува на Байер Леверкузен, докато Бохум посреща Щутгарт.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна