Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стилияна Николова със злато във финалите на обръч и топка на СК

Стилияна Николова
Снимка: Анна Недкова - БФХГ

Стилияна Николова спечели още два златни медала от световната купа по художествена гимнастика, която се провежда в "Арена София". Възпитаничката на Валентина Иванова изигра блестящо съчетанията си с обръч и с топка и заслужено получи най-високите оценки в двата финала - 33.800 точки за изпълнението с обръч и 35.000 точки за това с топка.

Във финала с обръч среброто с 33.600 заслужи Ася Ади Катц (Израел), а бронза стана притежание на световната шампионка Софиа Рафаели (Италия) с 32.600 точки.


Другата ни представителка в изпълненията с обръч Ева Брезалиева завърши на седма позиция, след като допусна сериозна грешка - излизане на уред извън терена, заради което получи 28.750 точки.

В изпълненията с топка Рафаели стъпи на второто място с оценка от 33.150 точки, а трета е Тахмина Икромова (Узбекистан) с 31.750 точки.


При ансамблите във  финала с пет обръча гимнастичките на България останаха на седмо място. Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова, които станаха първи в многобоя снощи, днес допуснаха грешки и бяха оценени с 30.600 точки. Златото взе Италия с 34.850 точки, Израел с 34.700 и Франция с 33.400 точки. 
По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна