Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

XV Юбилейно издание на Международния фестивал за съвременен танц One Dance Week в Пловдив

Нов танцов спектакъл на Гергана Димитрова в Пловдив

Спектакълът "Мъртви души" по Гогол е част от програмата на One Dance Week 2023

4
Сцена от спектакъла „Мъртви души“

Новият танцов спектакъл "Мъртви души" по Николай Гогол на Гергана Димитрова е част от програмата на 15-ото юбилейно издание на Международния фестивал за съвременен танц One Dance Week в Пловдив.

Във фестивала от 19 май до 2 юни ще участват впечатляващи продукции от от България, Белгия, Италия, Португалия, Северна Ирландия, Гърция, Испания и Франция.

Гергана ДимитроваСпектакълът "Мъртви души" е вдъхновен от едноименния роман-поема на Николай Гогол и изследва белега на войната върху тялото и душата. Той е продукция на One Dance Week, РЦСИ "Топлоцентрала" в София и Организацията за съвременно алтернативно изкуство и култура "36 маймуни".

Българската премиера е на 21 май от 18 часа в Дома на културата "Борис Христов". В София може да гледаме спектакъла на 7 и 8 юни в РЦСИ "Топлоцентрала".

One Dance Week 2023 се реализира с подкрепата на Министерство на културата и е част от програма "Наследство на Пловдив - Европейска столица на културата 2019". Както и с подкрепата на "Европейски пътища" и община Пловдив.

Снимки: One Dance Week
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна