Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радостин Василев обявява, че напуска парламентарната си група

Автор:
Радостин Василев
Снимка: БГНЕС

Очаква се днес на пресконференция депутатът от Продължаваме промяната-Демократична България и бивш министър на спорта Радостин Василев да обяви, че напуска парламентарната си група. 
Поводът е съгласието, постигнато между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, за подкрепа на правителство с втория мандат. 
Вчера съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви, че политици от "Продължаваме промяната-Демократична България" са били записвани по време на работни срещи и заседания на ръководствата им в парламента и в партийните централи. 
По думите на Петков, "активното мероприятие е било планирано от службите, а записите е направил Радостин Василев. 
Мотивът му е отказът да бъде предложен отново за министър на спорта и - цитирам -„нереалистичните му амбиции да започне свой политически проект, с който да взриви държавата“. 
Петков твърди още, че Василев се е похвалил, че за действията си е имал подкрепа на „държавни центрове, които не искат да бъде съставено правителство“. 
От ПП-ДБ имат информация, че на обявената за днес пресконференция Василев ще представи част от записите, които според Петков са манипулирани. В тях се замесват имена на български и  европейски политици, а целта -  да се предизвика международен дипломатически скандал:

"Това, което знаем е, че над 10 часа записи са синтезирани в 4 минути с отделни фрази и думи, така че да могат да дадат абсолютно грешните внушения. Повтарям -  това са изкуствено сглобени думи, извън контекста, нарочно подбрани с цел шантаж и дестабилизация", заяви Петков.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна