Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тошко Йорданов за записите на Радостин Василев: Така изглежда задкулисието, това е измяна

Тошко Йорданов
Снимка: БГНЕС

Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов коментира, че оповестените записи от депутата Радостин Василев, за които съобщи снощи съпредседателят на ПП Кирил Петков, са огледало на задкулисието: 

"Подобни се събират със себеподобни. Събраха се, да се оправят! Така изглежда българското задкулисие. Това е моралът на Кирил и Асен. Между него, Радостин Василев, Кирил Петков няма разлика. Вчера Кирил Петков си призна прекрасно какво има в тези записи; как трябва да пази Бойко Борисов; как войната с него е за цвят; как трябва да направят правителство, как са се договаряли да сменят шефовете и целите служби, да ги реформират със съгласие на чужди посолства. Това е национална измяна! Съжалявам!". 

Тошко Йорданов заяви, че не могат да се правят паралели между записите на Радостин Василев и записа, който оповести преди месеци "Има такъв народ". В него Василев отправяше заплахи към депутата Христинка Иванова, за да я принуди да напусне групата на ИТН: 

"Те го съдят Радостин в момента по тази причина. Свалихме му имунитета, а само да ви напомня, че тогава той беше министър, а това е утежняващо вината обстоятелство - министър да упражнява принуда върху депутат. Така че не сравнявайте двете неща. Важно е съдържанието". 

По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени