Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Карадайъ: Без да се реши политическата, няма да се решат и икономическата и институционалната кризи

Мустафа Карадайъ
Снимка: dps.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира, че ако не се реши политическата криза у нас, няма да се решат и икономическата и институционалната кризи.

Той каза, че още не се е информирал относно замразяването на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, но смята, че цената се плаща от българския народ.

Карадайъ каза, че трите основни власти у нас не функционират, липсват и евросредствата по оперативните програми и по Плана за възстановяване и устойчивост.

"Сумарно те са около 60 милиарда, заделен за България в Брюксел. Тези планове трябваше да бъдат разписани през 2020 г. Трябваше и ние като съседните ни държави - Гърция, като Румъния или като Полша, да започнем вече да отчитаме средствата от Плана за възстановяване уста. И на фона на цялото това нещо видяхме как една част от хората, които искат да пребивават в терена на политиката за лични интереси какви заседания провеждат, какви са им разговорите, какви са им целите. Но, за съжаление, цената се плаща от българския народ. Компетентните държавни органи може би в тази ситуация трябва и те да си влязат в ролята", посочи Карадайъ.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който заедно с депутатите Филиз Хюсменова, Хасан Адемов и други представители на партията, присъства на възпоменателен митинг в село Медовец, община Дългопол, посветен на майските събития от 1989 година, когато двама младежи от селото са загинали.


По публикацията работи: Явор Римски
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна