Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев и съпругата му са домакини на традиционния бал на абитуриенти в неравностойно положение

Снимка: БГНЕС (архив)

Тази вечер президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева ще бъдат домакини на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. На събитието ще присъства и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Празничната вечер е част от благотворителната инициатива на държавния глава „Подкрепи една мечта“. Събитието се осъществява със средства от дарителска кампания. Президентът и съпругата му ще посрещнат тази вечер в резиденция „Бояна“ близо 100 зрелостници, отгледани в социални институции, както и младежи, които завършват специални училища за ученици с нарушено зрение или увреден слух.

В артистичната програма на традиционния абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение ще се включат любими изпълнители и актьори, които ще подкрепят инициативата на държавния глава. В рамките на „Подкрепи една мечта“ младежите получават информация и напътствия как да си намерят работа или да продължат обучението си във висше училище или професионален колеж.

Партньори на инициативата са социалното, образователното и спортното министерство, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане и Агенцията по заетостта. Инициативата е насочена към младежите от специализирани институции през последните две години на средното им образование.

Експерти от Бюрата по труда по места ги консултират за бъдещата им професионална реализация и ги насърчават да продължат образованието си. През есента администрацията на президента отпуска еднократна стипендия за младежите от инициативата, приети да учат в университет или в  колеж.   

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!