Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повторен оглед на мястото на тежката катастрофа край Бургас

Снимка: Даниела Костадинова

Повторен оглед на мястото на инцидента на АМ "Тракия" край Бургас, където самостоятелно катастрофира туристически автобус ще бъде извършен днес. Пострадалите 15 души са в стабилно състояние без опасност за живота. От бургаската полиция отново посочват като причина за катастрофата заспиване на шофьора.

Много от пострадалите са с гръдни травми. 14 от тях са настанени в бургаската болница, а една жена със счупване на крайник се намира в частна болница. Няма промяна в състоянието им, каза зам.-директорът на Областната болница д-р Светослав Тодоров:

"За щастие състоянието им е задоволително. Всички са в ясно съзнание, контактни, без опасност за живота. 14 са настанени в УМБАЛ-Бургас. Две жени в клиниката по ортопедия и травматология и 12 пациента в отделението по неврохирургия".

По случая предстои да бъде извършена автотехническа експертиза, каза началникът на Пътна полиция гл. инспектор Пламен Николов:

"Причината е преобръщане вдясно по посока Бургас на автобуса, който е преминал годишен технически преглед, има валидна застраховка "Гражданска отговорност", валидна застраховка "Злополука". Автобусът е с първоначална регистрация като нов през 2011 г. Регистриран е преди около месец на територията на областна дирекция Бургас".

Според собственика на транспортната фирма предоставила автобуса за екскурзията до Виена Николай Динев шофьорите не са били преуморени

"Двама са все пак…могат да се сменят и по-често, не е проблем. Но какво е станало", не мога с точност да знам.

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна