Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова към Радев: Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване

Корнелия Нинова
Снимка: БТА

"Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване". Така лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към президента Румен Радев в профила си във Фейсбук. Повод за коментара ѝ е връчването на втория проучвателен мандат за съставяне на правителство.

"Като президент и върховен главнокомандващ съм пряко ангажиран с националната сигурност и призван да браня българската държава. Тук искам да заявя, че точно заради това, че е нецелесъобразно от моя страна да ви връча мандат и да поверя съдбините на България на лидерите на вашата партия, след изтеклите записи и последвалите публични самопризнания заради торпилирането на българския суверенитет", каза държавният глава при връчването на мандата на номинирания от ПП-ДБ Николай Денков. 

"Президентът Радев има право да критикува ПП-ДБ за част от изтеклите разговори, които са шокиращи, но удобно пропуска онази част от тях, които го касаят пряко.

От записите става ясно, че ПП и г-н Радев са правили "ала бала схема за изборите", че цялата държавна машина е работила за тях и че ако народът бъде оставен да гласува свободно, те ще имат между 7 и 10%, написа във Фейсбук Корнелия Нинова.

И още: "Господин президентът днес подчерта, че е призван да пази националната сигурност и Конституцията. Подмяната на изборите е грубо посегателство срещу националната сигурност. А Кирил Петков стана министър в нарушение на Конституцията с протекцията и амнистията от президента.

Така, че г-н Радев, вие вече не можете да бъдете морален съдник. Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното решаване.

Очевидно е, че и вторият мандат е пропилян. Дано този, при когото отиде третият прояви повече отговорност и предложи единственото вярно решение: 5-6 национални задачи, срок за изпълнение, непартиен премиер и министри експерти", посочва лидерът на БСП в поста си.


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна