Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Весела Лечева зарадва гимнастиката с обещание за новата зала

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева съобщи, че вероятно още утре в дневния ред на Министерския съвет ще бъде включена и точка за новата зала по художествена гимнастика на "Раковски".

"Наше задължение е да даваме път и шанс на талантите на България. Няма значение от спорта. Нашият мандат беше изпълнен с много трудности и предизвикателства, но се опитахме да направим всичко възможно нашите спортисти да се чувстват спокойни", заяви тя.

Същевременно Весела Лечева награди с почетни плакети медалистите от европейските първенства по художествена гимнастика и фехтовка.

На шампионата в Баку (Азербайджан) българските гимнастички спечелиха отборната титла и още 12 отличия.

Ансамбълът в състав Женина Трашлиева, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Радина Томова спечели европейската титла в многобоя и сребърното отличие във финала с пет обръча.

Отличени бяха и състезателките в индивидуалната надпревара – европейската шампионка Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева.

С почетни плакети министър Лечева отличи момичетата от ансамбъл девойки - Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова, които спечелиха сребърно отличие в многобоя и две титли във финалите с пет въжета и пет топки.

Наградени бяха и треньорите - Весела Димитрова, Михаела Маевска, Ясена Стойнева (ансамбъл жени), Бранимира Маркова, Марияна Памукова, Валентина Иванова (национален отбор индивидуално), Кристина Илиева и Жанина Иванова (ансамбъл девойки).

Лечева награди и Йоана Илиева и треньора Ивайло Воденов за титлата на сабя на Европейското първенство по фехтовка до 23 години в Будапеща (Унгария).

Още от министъра - в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени