Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Паяжината на психическия тормоз" – второ допълнено издание на психотерапевта Боряна Григорова

"Книгата става завършен продукт едва когато се прочете и преживее от читателя. За "Паяжината на психическия тормоз" това важи особено силно, защото тя не е нито просто автобиографична история, нито четиво от популярната психология. Тя е опората на човека, попаднал във водовъртежа на собствените си житейски размисли относно партньорствата и срещите си. Тя е практическото познание и осъзнаване на нарцисизма като невидима, зловеща отрова за личната свобода и креативност. Тя е силата да се погледнеш сам в очите и най-после от вечно виновен за нещо получовек, да се осъзнаеш като личност, която има право да бъде такава, каквато се харесва.“ – споделя впечатленията си за второто обновено и допълнено издание Мария Касимова-Моасе.

А авторката Боряна Григорова добавя: "Написах книгата като дипломна работа за това, което бях научила до този момент в живия живот и на собствения си гръб. Реших да бъде на български. Започнах да уча психотерапии – когнитивно-поведенческа, управление на посттравматичното стресово разстойство, хипноза и хипнотерапия. Когато книгата беше готова, но издателят още не беше се появил, създадох едноименна страница във Фейсбук (Fb Паяжината на психическия тормоз), която вече има над 4000 последователи днес. В нея публикувам свои и превеждам чужди статии, все свързани с това, което се превърна в моя страст – за връзките и отношенията във всички сфери на живота, за погрешните модели и за начините те да бъдат преизградени здравословно."

Издателката Галина Попова се включи с покана към слушателите на да посетят предстоящата премиера на книгата на 2 юни от 18.00 ч. в Шатра 52 на Панаира на книгата, където ще има среща на автор и читатели.




Снимка – rизд. Еcrier
По публикацията работи: Милена Очипалска
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна