Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест в столицата срещу войната по пътищата

Снимка: Даниел Инков

За 23-та поредна вечер граждани се събраха на протест и блокада на столичния бул. "Сливница" до кръстовището с ул. "Русе", където при катастрофа загинаха Ани и Явор.

За поредна вечер граждани и близки на загинали при катастрофи  отново настояха за редица промени в нашето законодателство, за да се ограничи войната по пътищата.

Утре протестът ще започне от Съдебната палата в 8.30 сутринта. Планират се блокади на кръстовища и шествие до сградата на парламента.Организаторите призоваха всички градждани да се присъединят, за д акажат, че на войната по пътищата трябва да се сложи край.

Тази вечер протестиращите отново са на възлово кръстовище - "Константин Величков".

"Този проектозакон, който стои за придружителя, 10 години като проектозакон в Народното събрание, най-после ще бъде приет. Доколкото знам, е внесен като пакет, но доколкото знам едно от тези неща е за придружител, за млади шофьори първите шест месеца или една година. И да нямат право да шофират в тъмната част на денонощието младите шофьори".

"Ако се кара с повече от 50 километра от разрешеното, трябва също да се смята като криминално престъпление, отделно всичките неща, които касаят най-строгите санкции за убийците на пътя като удължаване на минималната присъда"

По публикацията работи: Радмила Попова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна