Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентин Станков – шест месеца от България до Виетнам на автостоп

34
На автостоп из Грузия

В "Покана за пътуване" по програма "Христо Ботев" на БНР: с две малки деца из половин Азия. 

Валентин Станков е обречен да бъде пътешественик още с раждането си. Появил се е на белия свят на задната седалка на семейната кола някъде из Еленския Балкан. Той завършва актьорско майсторство в класа на проф. Елена Баева, играе в театър Възраждане, във Великотърновския и в Шуменския театър. И признава, че професионалните умения са му помогнали много в общуването при шестмесечното му пътешествие на автостоп из Европа и Азия.

На автостоп из Камбоджа
Валентин специализира кукловодство и започва да създава детски театрални представления, обучава и малчугани в магията на театъра. А понеже сред хобитата му важно място заема психологията, за да живее в съгласие със себе си, от няколко години той се занимава с коучинг и НЛП – невро-лингвистично програмиране. Но в "Покана за пътуване" той гостува с разказ за скитането си на автостоп, преспиването на палатка или по системата коуч сърфинг в продължение на шест месеца из цяла Азия.

Актьорът споделя своите приключения на автостоп из Грузия, Иран, Индия, Тайланд, Мианмар, Виетнам, които е описал в книгата "Живот в едно пътешествие".

Всъщност, всичко започва когато приятелката му купува за себе си и двете си деца билети до Камбоджа и с Валентин се уговарят да се видят там. Цените на самолетните полети междувременно скачат до небесата и той, вдъхновен от един попаднал му пътепис, решава да тръгне на стоп и да спи на палатка. И така – шест месеца…

На автостоп из Виетнам
На място осъзнава, че в многомилионните държави личното пространство няма никакво значение. А когато в Камбоджа се присъединява към приятелката си и двете ѝ деца автостопът става още по интересен. Четиримата обикалят Виетнам на длъж и шир.

Актьорът Валентин Станков е ярко доказателство на приказката, че апетитът идва с яденето. Особено ищахът за пътешествия. Да му пожелаем да стигне до Индия със стария си ван и да напише продължение на книгата „Живот в едно пътешествие“.


Снимки: Валентин Станков
По публикацията работи: Росица Михова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени