Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Следващото заседание по делото за побоя над Християн Пендиков е на 12 юли

Съдът в Охрид заседава по делото за пребития секретар на клуб "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков (на снимката), 31 май 2023 г.
Снимка: БТА

Защитата на обвинения за побоя над Християн Пендиков напусна заседанието на съда в Охрид, след като съдията отказа да отложи делото по негово искане, предаде БТА.

Димитрия Чобески пожела заседанието да бъде отложено, за да се запознае с допълнителната медицинска документация от ВМА за Християн Пендиков, която прокуратурата приложи към делото. Чобески посочи, че от тази документация "зависят и някои допълнителни въпроси" на защитата.

След като съдията отказа отлагане на делото, адвокатът напусна залата, а обвиняемият Илия Спасески заяви, че не желае заседанието да продължи без неговата защита.

Следващото заседание ще се проведе на 12 юли, а адвокатът на Пендиков - Стефан Камишевски, посочи, че здравословното му състояние все още не е достатъчно добро и заради нараняванията в прешлените вследствие на побоя на 19 януари, Християн Пендиков все още има болки при пътуване.

Пендиков беше в залата, но така и не се стигна до свидетелските му показания. Пред журналисти отвън, той посочи, че се чувства по-добре и ще направи всичко възможно да присъства на следващото съдебно заседание. На въпрос дали се страхува, той отговори, че не е много приятно да получава дневно по десетки закани в социалните мрежи и различни приложения.


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени