Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медици от "Майчин дом" готвят оставки

Снимка: Добромир Видев

Медици от клиниката по "Анестезиология" на столичната болница "Майчин дом" готвят оставки. В протест пред парламента те поискаха незабавното освобождаване на ръководството на болницата. Красимир Митов от синдикат "Защита" обясни, че настоящото ръководство на болницата се извършват непрекъснато нарушения.

В искането си синдикат "Защита" настояват извършване на проверка на цялостната дейност на „Майчин дом“. Какви действия министърът на здравеопазването е предприел, след като е получил одитния доклад на "Вътрешния одит" на министерството в болницата. Красимир Митов от "Защита" каза, че искането е връчено на всички депутати от парламента.

"Имаме нужда от здравеопазване, а не определени хора да вървят и да разбиват българското здравеопазване и не искаме в XXI век в държава-членка на ЕС някой да ни унижава и, най-малкото, да тероризира и да преследва хората, което мислим, че е абсолютно за нас недопустимо". 

Доктор Елена Георгиева, която казва, че е неправомерно уволнена, заяви:

"В момента микроклиматът е катастрофален, затова и част от колегите са тука. Другите все още си изпълняват задълженията. Пак ви казвам - те са го декларирали. Всичко се покрива".

В своя позиция от ръководството на „Майчин дом“ заявиха, че отправените от синдиката твърдения са неоснователни и спекулативни. В момента клиниката по анестезиология и интензивно лечение работи в пълен състав, посочват от лечебносто заведение. Оттам припомнят, че последните две години и половина болницата е проверявана 25 пъти от Здравната каса и не са установени никакви нарушения.  

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени