Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайла Бакалова сподели, че е получавала заплахи, обвърза ги с "Барселонагейт"

Ивайла Бакалова се явява на разпит в Софийска градска прокуратурата. София, 31 май 2023 г.
Снимка: БТА

На разпит в Софийската градска прокуратура по делото "Барселонагейт" се явиха бившата "Мис България" Ивайла Бакалова и бившият ръководител на "Лукойл" Валентин Златев.

Бившата "Мис България" Ивайла Бакалова заяви, че "много хора знаят много неща" за т. нар. афера "Барселонагейт". Тя направи коментара преди да влезе на разпит по разследването за пране на пари, заради което Софийската градска прокуратурата предложи на главния прокурор Иван Гешев да поиска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов:

„Аз мисля, че този случай е очеваден за цяла България. Досега мисля, че Прокуратурата спеше. Щастлива съм, че най-накрая се събуди. Да видим докога и как!“.

Бакалова се оплака, че получава заплахи, като предположи, че те са именно заради онова, което знае по "Барселонагейт":

“Не искам да коментирам, не искам охрана, не се притеснявам”.

„Аз не виждам с какво друго могат да са свързани, тъй като аз отдавна не съм в медийния живот, нито в политическия. Знаете, че покрай нас имаше доста скалъпени обвинения, проблеми и така нататък. Лека-полека всичко се изчиства и в съда се доказва, че няма нищо такова, така че – да“. 

След час и половина в прокуратурата бившият ръководител на "Луойл" Валентин Златев каза, че е бил питан по т.нар. дело "Барселонагейнт", но отказа подробности, защото законът му забранява. Изрази надежда да е бил полезен на разследващите и уточни, че за първи път дава показания по делото.



По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени