Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков се яви в прокуратурата с адвокат

| обновено на 31.05.23 в 18:45
Бившият премиер на България Кирил Петков (вдясно) пристига за разпит в Софийска районна прокуратура с адвоката си Стоян Мадин - София, 31 май 2023
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков се яви в Софийската районна прокуратура с адвокат. Той е призован по делото за оказан натиск срещу бившия депутат от коалицията Радостин Василев.

"Нямам абсолютно никакви притеснения. Всъщност това е най-хубавото - когато човек няма за какво да се притеснява и се чувства, че прави правилните неща във всяка стъпка. Така че... Не че имаме голямо доверие на прокуратурата... трябва да сме честни... защото виждаме, че те заемат доста силни политически позиции... играят го по едни и същи дела - хем на трупчета, хем се появяват, но в моя случай съм просто като свидител".

"Според нас как се се е случил този запис и Радостин Василев дали е записвал, как е записвал и така нататък. Аз обясних, че платформата Zoom има много ясно, че когато някой записва, тя показва, че някой записва. Това означава, че записът се е случил с устройство, което не е свързано с платформата, а е било отстрани", каза Петков на излизане от разпита.

По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени