Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по електронно управление гласува промени в Закона за електронната идентификация

Снимка: БГНЕС

В Комисията по електронно управление в Народното събрание ще бъдат гласувани промени в Закона за електронната идентификация, свързани с въвеждането на дигитални услуги.

Част от промените уреждат възможността при административни услуги гражданите могат да се идентифицират с приетите от държавата или посочени в европейски директиви средства. В Закона се предлага процесите по администрирането на електронната идентификация да не са в МВР, а в електронното министерство. Наскоро ресорният министър Георги Тодоров каза, че системата за идентификация е на 90 процента завършена и ще бъде готова до месец.

Промени в Закона за личните документи предвиждат личните карти да станат носители и на електронната идентичност. Има и промени, свързани с издаването на шофьорските книжки. Комисията по електронно управление трябва да одобри и възможността общото събрание на етажната собственост да се провежда и чрез интернет платформите за видеоконференции. Тази промяна е предложение в Закона за етажната собственост. 


По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени