Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кипърските хотели отбелязват висока заетост

Хотел в Кипър
Снимка: Бранислава Бобанац, БНР

Хотелите в Кипър отбелязват висока заетост – до 80%, в започналия тридневен празничен уикенд, свързан с честването на деня на Свети Дух в понеделник, който е почивен ден в страната. Със „стимулиращата“ си инжекция най-динамичният период за туризма през юни засилва оптимистичните нагласи на бранша за тазгодишния летен сезон.

Туристическият бизнес и хотелиерите в Кипър очакват „наводнение“ от посетители в тридневния период на Потопа, т. нар. Катаклисмос, с който на острова се чества денят на Свети Дух, обяви генералният директор на Кипърската хотелиерска асоциация Филокипрос Русунидис.

Резервациите в хотелите надхвърлят миналогодишните нива, като достигат 60-80% в крайбрежните туристически центрове, значителен е интересът и към планинските курорти, посочи той.

Кипърците масово избират хотели на острова за тридневната почивка, силен поток идва и от чуждестранни туристи – от Великобритания, Израел, Полша, Германия, скандинавските страни.

Ресторанти, кафенета и други центрове за хранене и развлечения във всички крайбрежни градове залагат на 100% заетост през трите празнични дни, казаха от Федерацията на техните асоциции.

Периодът на Потопа поставя по същество началото на активния туристически сезон. С направените досега резервации за следващите месеци туристическият бранш в Кипър очаква много добро лято, като целта е да бъдат надминати резултатите от миналата година.


По публикацията работи: Венцислав Василев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна