Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Каспер Рууд и Холгер Руне са в четвъртия кръг на „Ролан Гарос”

Холгер Руне
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Финалистът от предходното издание на Откритото първенство на Франция Каспер Рууд се класира за четвъртия кръг на турнира.Норвежецът, който е поставен под номер 4 в основната схема, преодоля първата ракета на Китай Чжъчжън Чжан с 4:6, 6:4, 6:1, 6:4.

Рууд имаше сериозни трудности до около средата на втория сет срещу превъзхождащия го физически китаец, но успя да разреши този ребус малко след началото на мача. До края на двубоя скандинавецът водеше играта уверено и показа, че несъмнено е по-класният тенисист на корта.

За място на четвъртфиналите Рууд ще играе с победителя от мача между чилиеца Николас Хари и американеца Маркос Хирон.

В турнира продължава и още един скандинавец - Холгер Руне. Датчанинът, поставен под номер 6 в схемата, победи аржентинския квалификант Дженаро Алберто Оливиери с 6:3, 6:1, 6:3 за точно два часа игра.

Руне имаше предимство в абсолютно всички показатели на играта с изключение на броя непредизвикани грешки, който бе равен - по 25 и за двамата. Датчанинът обаче записа 36 печеливши удара срещу само 15 за Оливиери, който по пътя си към третия кръг отстрани и българина Адриан Андреев в последния кръг на квалификациите.

В четвъртия кръг Руне ще очаква победителя от двойката между американеца Тейлър Фриц и аржентинеца Франсиско Черундоло.

В най-дългия за деня мач до момента японецът Йошихито Нишиока, номер 27 в схемата, спечели с 3:6, 7:6(8), 2:6, 6:4, 6:0 срещу бразилския квалификант Тиаго Сейбот Вилд. Срещата продължи 3 часа и 42 минути, като Вилд може да съжалява, че не успя да я затвори в три сета. Бразилецът спечели първия и третия, а във втория на два пъти водеше с пробив, в тайбрека имаше аванс от 5:1 точки, както и три последователни сетбола, два от тях на негов сервис, при 6:3 точки.

Вилд, който на старта на турнира отстрани номер 2 в схемата Даниил Медведев, обаче пропусна всички тези шансове и в края на двубоя нямаше физическите сили, за да се противопостави на много по-маневрения японец.

За Нишиока това е първо класиране за четвъртия кръг на "Ролан Гарос" и второ поредно участие във втората седмица на турнирите от Големия шлем след Откритото първенство на Австралия през януари.


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!