Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изпусната дузпа съкрати шансовете на ЦСКА София за титла

Иван Турицов пропуска дузпата с удар покрай вратата.
Снимка: БГНЕС

Капитанът Иван Турицов пропусна дузпа в 12-ата минута на продължението на второто полувреме и не успя да донесе победата на лидера в класирането на Първа лига ЦСКА София при домакинството на ЦСКА 1948. Срещата от предпоследния 34-ти кръг завърши 1:1.

Инициативата е изцяло в ръцете на шампиона Лудогорец, който по-късно днес приема Левски. В класирането ЦСКА-София има 81 точки, докато Лудогорец е със 79, но с два оставащи мача до края на шампионата. ЦСКА 1948 е на трето място с 63 точки, на две пред Левски, който е с мач по-малко.

Резултатът беше открит от условните домакини - голът падна в 40-ата минута, а негов автор е Енес Махмутович. Защитникът първи стигна до една избита след тъч топка и с удар от около 25 метра по земя изненада Ганев за 1:0. За футболиста от Люксембург това бе първи гол с екипа на ЦСКА-София.

Гостите от ЦСКА 1948 отговориха мигновено на предизвикателството. В 45-ата минута един от най-активните в техните редици Педриньо пое топката край тъчлинията, навлезе навътре в полето и с далечен удар прекара топката през пръстите на Бусато за 1:1.

На полувремето старши треньорът на ЦСКА-София Саша Илич направи проактивна смяна, като извади от игра халфа Лазар Туфегджич и пусна на негово място голмайстора на тима Дюкенс Назон. Появата на хаитянския нападател раздвижи играта в атака на домакините и в 52-рата минута, макар и след статично положение, те бяха много близо от това да поведат за втори път.

В 66-ата минута играта бе спряна за малко, защото феновете по трибуните запалиха факли, които направиха невъзможно оперирането на системата за видеоповторения.

В последните минути на мача ЦСКА София опита да осъществи натиск. В първата минута от добавените осем минути Дюкенс Назон можеше да вкара, но се размина с топката при едно центриране от корнер.

Най-спорният момент в мача дойде в осмата минута на добавеното време. Тогава при едно разбъркване в наказателното поле Ангел Грънчов игра с ръка в собственото си наказателно поле и след дълго преразглеждане със системата ВАР главният съдия Радослав Гидженов отсъди дузпа. Зад топката застана Турицов, който обаче стреля покрай вратата.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!