Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Везенков и Олимпиакос поведоха в битката за титлата

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22) като домакин в Атина в първата среща от финалния плейоф за титлата в гръцкото баскетболно първенство за мъже. Така той и съотборниците му започнаха защитата на трофея с преднина от 1:0 победи в серията, в която се играе до три успеха от пет възможни мача.

Вторият двубой ще се състои в залата на Панатинайкос на 8 юни, а в третия мач на 11 юни Олимпиакос отново ще бъде домакин. При евентуален четвърти двубой Панатинайкос ще посрещне противника на 15 юни, а при необходимост от пета, решителна среща, тя ще се проведе на 18 юни в залата на 13-кратния първенец Олимпиакос.

Александър Везенков отново бе най-резултатен за своя тим, започна изключително силно и отбеляза 16 от 26-те точки за домакините в първата четвърт. Българският национал завърши с 20 точки, 7 борби и 2 асистенции за 34 минути на терена.

От съотборниците на Александър Везенков Томас Уолкъп реализира 13 точки, 4 борби и 7 асистенция за победата, а Костас Слукас се отчете с 12 точки, 4 борби и 4 асистенции.

Мариус Григонис бе най-резултатен за Панатинайкос със 17 точки и 5 борби, докато Парис Лий се включи с 14 точки, 2 борби и 8 асистенции.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!