Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рома измести Ювентус от Лига Европа

Треньорът на Рома Жозе Моуриньо.

Завърши сезон 2022/23 в италианското първенство. Шампионът Наполи даде старт на заключителния неделен ден, като "партенопеите" зарадваха феновете си с домакинска победа над Сампдория. 
Освен тях места в Шампионската лига догодина вече си осигуриха Лацио, Интер и Милан. "Римските орли" заеха второто място в класирането, след като надделяха с 2:0 в гостуването си на Емполи, а Интер е трети след минимална победа с 1:0 над Торино. Тази вечер Милан също постигна победа с 3:1 и се нареди на четвъртото място в подреждането.
Аталанта успя да спечели забележителна победа с 5:2 над Монца, но поведоха рано и нямаха сериозни проблеми. 
Голямата драма се разигра на двубоите на Ювентус и Рома. "Старата госпожа" поведе на Удинезе в средата на втората част и задълго бе в зона Лига Европа, тъй като "римските вълци" не успяваха да достигнат до положителен резултат срещу Специя, но това в крайна сметка стана в самия край и Рома си подсигури място в Лига Европа за сметка на Ювентус.
Феновете бяха свидетели и на друг много интересен момент от крайното подреждане в италианското първенство. Загубите на Специя и Верона оставиха двата тима съответно на 17-о и 18-о място в подреждането, но с равни точки по 31. Тези два отбора ще трябва да се изправят в директен плейоф за оставане в Серия "А".
Резултатите: Наполи – Сампдория 2:0, Милан – Верона 3:1, Рома – Специя 2:1, Аталанта – Монца 5:2, Лече – Болоня 2:3, Удинезе – Ювентус 0:1.
По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени