Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестиращи медици от "Майчин дом" очакват възможност за диалог с ръководството

Снимка: БГНЕС

Протестиращите срещу ръководството на "Майчин дом" медици от клиниката по анестезиология запазват готовност да подадат оставките си, но към момента очакват възможност за диалог с представители на лечебното заведение. Това съобщиха за БНР от синдикат "Защита" във връзка с намерението на 20 души да напуснат днес работните си места.

Миналата сряда лекари от клиниката по анестезиология и синдикалисти от "Защита" се включиха в протест пред парламента и поискаха от депутатите да инициират проверка на цялостната дейност в "Майчин дом". И припомниха искането си за освобождаване на ръководството на болницата, заради извършвани непрекъснато нарушения като заплашиха с оставки.

Сред протестиращите беше и д-р Елена Георгиева, която преди няколко седмици обяви, че е неправомерно освободена от позицията на временно изпълняващ длъжността началник на клиниката. Тогава от "Майчин дом" обясниха, че д-р Георгиева е била назначена на срочен договор до провеждането на конкурс. И че се е явила на двата проведени конкурса, но не отговаря на условията за заемане на длъжността.

След протеста на медиците в сряда, от болницата посочиха, че за последните две години и половина Здравната каса е направила 25 проверки в "Майчин дом" и не са открити нарушения. Преди няколко дни здравният министър обяви пред депутати, че очаква резултатите от назначена вътрешна проверка във връзка с избора на началник на тази клиника.   

По публикацията работи: Георги Николов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна