Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследват смъртта на мъж от севлиевското село Дамяново

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Габрово е назначила съдебно-медицинска експертиза, за да бъдат установени причините за смъртта на 54-годишен мъж от севлиевското село Дамяново. Дни преди да почине, той бил пребит от негов съселянин. Очаква се заключението да изясни дали това е причината за настъпилия фатален край. 

Воденото разследване е за причинена по непредпазливост смърт, но от прокуратурата не изключват и други версии. 54-годишният мъж от село Дамяново е починал в севлиевската болница, дни след като негов съселянин му нанесъл побой. Най-напред пострадалият е бил прегледен в Спешна помощ в здравното заведение, откъдето е изискана медицинска документация. Проведен е и разпит на свидетели. Видеозапис, направен от самия извършител след побоя, ще бъде приобщен към делото.  

Близки на починалия настояват за справедливост и искат да се върне спокойствието в Дамяново. Племенницата на мъжа Данислава Петрова живее в града, но преди инцидента е посещавала баба си и чичо си в селото и според нея жителите му се страхуват от посегателства:

"Щом хората толкова се страхуват, явно не е от днес това нещо. Но вече това в последствие полицията трябва да си го уточни. Има съдебни органи за тази работа, аз не мога да коментирам това нещо, но всички имат страх.  

По информация на жители на Дамяново, в писмена жалба до полицията и прокуратурата са сигнализирали, че не се чувстват защитени и са искали засилване на полицейското присъствие. 


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени