Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Единна Русия" обсъжда дали да изключи депутата Затулин, усъмнил се в успеха на "специалната военна операция"

Константин Затулин (вляво) в Луганск за честването на петата годишнина от провъзгласяването на т.нар. Луганска народна република 12 май 2019

Управляващата партия в Русия обсъжда какви мерки да предприеме спрямо своя депутат Константин Затулин, който се осъмни в успеха на така наречената “специална военна операция” в Украйна. Това съобщава вестник “Ведомости”, като се позовава на два близки до президентската администрация източника в “Единна Русия”.

По време на публично обсъждане под наслов “Каква Украйна ни е нужна?”членът на “Единна Русия” и първи заместник председател на Комитета в Думата по въпросите на общността на независимите държави Константин Затулин заяви.

"Денацификация, демилитаризация, неутралитет на Украйна и защита на жителите на Донецката и Луганската народна република, които са страдали през цялото това време. По коя от тези точки сме постигнали резултат до момента? По нито една".

Затулин допълни, че искането за неутралитет на Украйна няма никакъв смисъл, защото, по думите му, страната със сигурност вече няма да бъденеутрална. По информаця на цитираните от “Ведомости” източници един от обсъжданите варианти е Затулин да бъде изключен от парламентарната група на “Единна Русия”. Другият - да бъде предупреден да не си позволява подобни изказвания в бъдеще.

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна