Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международният фестивал за православна музика започва в Поморие

Градът отново посрещна чудотворната икона на Света Богодица „Достойно естъ”

| обновено на 07.06.23 в 09:50

Един от най-мащабните форуми за църковна музика отново ще събере в Поморие стотици талантливи изпълнители от България, Сърбия и Полша. Вече 19 години градът е домакин на Международния фестивал за православна музика „Света Богородица – Достойно есть”, провеждан под патронажа на Н. В. Пр. Сливенския митрополит Иоаникий и кмета на община Поморие Иван Алексиев.

Началото на фестивала ще бъде дадено на 07 юни от 17.00 часа с литийно шествие, което ще тръгне от началото на главната пешеходна улица, за да стигне до входа на храм „Свето Рождество Богородично”, където ще бъде отслужен водосвет.


В деня на официалното откриване, в Поморие отново ще бъде посрещната чудотворната икона на Света Богодица „Достойно естъ”. Светинята се предоставя с разрешението на Светия Синод и благословията на Негово Светейшество Български патриарх Неофит. В рамките на петте фестивални дни до 11 юни всеки ще има възможност да се докосне до лика на Божията майка и да се наслади на богата концертна програма. Ще бъдат представени уникални солови и хорови изпълнения, като първият концерт ще започне в деня на откриването от 18.00 часа, в църквата „Свето Рождество Богородично”. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна