Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От туристическия бранш оспорват качествата на Зарица Динкова и настояват за нейната смяна като министър

Зарица Динкова, архив.
Снимка: БГНЕС

Представители на Алианса на туристическата индустрия в България и на Конфедерацията на българския туристически бизнес заявиха несъгласието на туристическия бранш Зарица Динкова да оглави ресорното министерство и настояват за нейната смяна. 

Двете организации са готови за протест и настояват за среща с акад. Николай Денков и с Мария Габриел с цел смяната на Зарица Динкова като министър на туризма. Те заявиха, че нямат нищо против личността ѝ и това, че е представител на политическа партия, а че няма образование и опит в туристическия сектор.

 Ричард Алибегов заяви: "Тази дама, за което тя няма никаква вина, разбира се, няма нищо общо с туристическия бранш, а секторът е поставен след последните 3 години ковид рестрикциии пред множество въпроси, които заедно с бранша министерството трябва да реши".


От двете организации посочиха, че е нужен човек, който бързо да вникне в проблемите на бранша. Мартин Захариев предупреди: "Силният министър предполага и силно министерство, независимо дали е политическо или експертно назначение. Но само в един случай той ще бъде неуспешен, той ще бъде бламиран тогава, когато секторът, с който трябва да работи и който регулира, не го подкрепи. Какъвто е случаят. 


Представителите на бранша настояват за среща още тази седмица. В противен случай предупредиха, че ще излязат на протесте, като декларираха, че подкрепят съставянето на правителството, но не и конкретното назначение.


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна